Naše Služby
Potraviny
Vykonávame analýzy všetkých druhov potravín a požívatín a to:
Bežné potraviny
- bežné potravinové výrobky
- potraviny živočíšneho pôvodu (mäsové výrobky) a potraviny neživočíšneho pôvodu (vajcia)
- polotovary a mrazené polotovary
- lahôdkové šaláty, majonézy, treska
- med a produkty od včelárov
- konzervy, zaváraniny
- čerstvá zelenina a ovocie
Pekárske výrobky
- chlieb a pečivo (rožok)
- slané a sladké pečivo, koláče
- cukrárenské výrobky – zákusky, torty
- cestoviny
- múka – rôzne druhy
Pracovné ovzdušie
Na meranie – kontrolu pracovného ovzdušia naši pracovníci používajú iba certifikované overené zariadenia. Tieto zariadenia sú pravidelne overované Slovenskou legálnou metrológiu.
Po ukončení skúšok vyhotovíme pre zákazníka Záverečnú správu spolu s nameranými hodnotami v pracovnom ovzduší. Táto správa je akceptovaná všetkými príslušnými kontrolnými orgánmi pre pracovné ovzdušie.
Akreditované analýzy v pracovnom ovzduší vykonávame v nasledovnom rozsahu a parametroch:
Akreditované analýzy
- acetón
- toluén
- xylény
- butylacetát
- trichlóretylén
- tertachlóretylén
- styrén
- etylacetát
Potreby bežného použitia (PBP)
Naše i dovážané predmety bežného používania musia vyhovovať podmienkam ustanoveným v SR.
Naše laboratórium práve preto pre takéto prevádzky (rozrábky, strojové a výrobné linky, pastéry a iné) vykonáva mikrobiologické analýzy PBP kde práve dochádza ku kontaktu s telom a je najpravdepodobnejšia možnosť výskytu, tvorby a rastu týchto nežiadúcich organizmov.
Do priameho styku s požívatinami prichádzajú najmä:
Akreditované analýzy
- stroje, výrobné linky, prístroje a zariadenia používané pri ich výrobe
- obaly všetkých druhov – kovové, papierové, zo skla, plastov a ich kombinácie, všetky druhy uzáverov
- riad, náčinie, nože, sekáče a ďalšie náradie používané pri výrobe potravín